Krakow

Krakow

Rejsen

Krakow er en smuk by… og det er ikke uden grund, at byen omtales som Polens smukkeste. Det er synd at Krakow i en del år har stået i skyggen af byer som Prag og Paris. I Krakow finder du mange seværdigheder, som vi har erfaring for at vores gæster sætter pris på. Her findes utrolig mange velbevarede gamle bygningsværker, som repræsenterer stort set alle de historiske stilarter. Skakspillerne langs flodbredden, markedspladsen og markedshallen fra det 13. århundrede, kostbarhederne på Wawelslottet, det Jagielloniske Universitet, Maria Kirken og Nationalgalleriets kunstværker. Altsammen er det med til at give et godt indtryk af en stor og traditionsrig kulturby.

Under 2. Verdenskrig var Krakow hovedsæde for tyskernes “Generalgouvernement” og undgik derfor ødelæggelser i krigens allersidste dage, hvor byen fredeligt blev befriet af Den Røde Hær ved en overraskelsesmanøvre.

Siden da er store kvarterer vokset op omkring stålværket “Nova Huta”.

Markedspladsen er stadig centrum i byen. Pladsen er omgivet af restauranter, caféer, museer, butikker og blomsterboder – og i nogen grad domineret af souvenirsælgere og et tusindtal af duer.

Krakows omegn indbyder til mængder af oplevelser for enhver smag. En af de største turistattraktioner i Polen er saltminerne i “Wieliczka”, som næsten er ‘et must’. KZ-lejren “Auschwitz” går under huden, men den skal også opleves – det skylder vi historien.

Krakow har som de andre polske storbyer et rigt udbud af kulturelle tilbud og forlystelser fra teater, opera og musicals til varietéer og “lettere underholdning”.

Oven i alle de kulturelle og oplevelsesmæssige tilbud findes mange glimrende spisestede, både traditionelle polske og et stort antal udenlandske. Målt med dansk pengepung, er priserne stadigvæk meget rimelige.

Tag til Polen, hvis du ønsker at opleve en snert af fortidens mangeårige kommunistiske styre og påvirkning fra øst, for landet overtager langsomt alle de vestlige normer, traditioner og attituder.

Prisen inkluderer

Priserne kan variere alt efter gruppens størrelse og behov. Fortæl os disse og vi venter tilbage med et konkret tilbud.

Programforslag

Søndag:
I bliver samlet op på jeres skole søndag aften og kører mod Krakow, hvor I ankommer hen på formiddagen. I kører når bussen er pakket og alle mand er på plads. Bussen kører natten igennem, så vi anbefaler at I husker et lille tæppe og en pude, samt en god madpakke. Der bliver holdt passende pauser undervejs, i henhold til gældende køre- og hviletidsbestemmelser aftenen og natten igennem. En polsk chauffør stiger på bussen et passende sted efter aftale med vognmanden, og hjælper jer det sidste stykke vej til Krakow.

Mandag:
Vi finder et passende sted for gruppen at spise morgenmad undervejs (tilkøb), og forventer at ankomme til Krakow og jeres hostel midt på formiddagen. Her får i udleveret jeres værelser og gør klar til at indtage byen.

I går i en samlet gruppe på udflugt i Krakow. Vi anbefaler at I starter med en guidet byrundtur (tilkøb) I bliver mødt af en lokal guide, der vil vise jer rundt i den gamle hovedstad. Her kan i lære byen bedre at kende og I kommer blandt andet omkring Wawelslottet og St. Marys Church (besøg på slottet og i kirken er tilkøb). Herefter bliver der tid til at færdes lidt på egen hånd og måske shoppe lidt. Resten af dagen er til gruppens egen disposition.

Vi vil selvfølgelig være behjælpelig med at finde spisesteder til de pågældende aftener!

Tirsdag:
Morgenmaden serveres fra kl.07.30. I mødes med bussen kl.09.00 og på udflugt kører til saltminerne (tilkøb). Her vil I blive mødt af en lokal guide der vil vise jer rundt. Kl. 12 mødes I igen ved bussen og kører til Nowa Huta distriktet. Her vil der være frokost i den gamle arbejderkantine (tilkøb). Efterfølgende vises I rundt af en guide i området og kommer b.la. forbi Solidary Chruch. Ellers er resten af dagen til gruppens egen disposition.

Onsdag:
Morgenmaden serveres fra kl.07.30. Kl. 09.00 kører bussen i mod Kz-lejren i Auschwitz-Birkenau (tilkøb). Her vil blive en rundvisning kl.11.00 i lejren med en lokal guide. Han/hun vil fortælle om, hvordan mere end to millioner mennesker, størsteparten jøder, måtte lade livet. Besøget varer ca. 3½ time. I spiser jeres medbragte madpakker(tilkøb), eller køber en let frokost et passende sted i nærheden. Efter dette ”barske” og tankevækkende besøg, kører I tilbage til Krakow og resten af dagene er til gruppens egen disposition.

Torsdag:
I dag er jeres sidste dag i Krakow. I spiser morgenmad fra kl.07.30, så I kan nå at pakke de fleste sager sammen inden I skal udforske byen en sidste gang inden hjemrejsen begynder.

Jeres værelser skal forlades senest kl.10.00. Bussen holder klar til at blive pakket fra kl.09.30 uden for jeres Hostel. Vær opmærksom på, at bussen ikke må bruges i dag, da den skal holde stille i henhold til gældende køre – og hviletidsbestemmelser.

I dag kan vi planlægge et besøg i det Jødiske kvarter (tilkøb), hvor I enten under ledsagelse af en lokal guide, eller på egen hånd, bl.a. kommer forbi de smukke synagoger og en jødisk kirkegård. I sørger selv for at købe frokost når det passer ind i programmet. Spørg eventuelt guiden, om han/hun kan anbefale et lækkert lokalt sted, så I ser noget andet end det i ”plejer”. Resten af dagen er til fri disposition, husk at der påbegyndes hjemrejse, så en sen aftensmad vil være en god ide.

I aftaler selv et mødested med bussen og gør klar til afrejse ca. kl.19.30. Ligesom på udrejsen kører I nat kørsel hjem, og der vil blive holdt passende pauser undervejs.

Fredag:
Bussen forventes at være ved grænsen ca. 07.00 hvor I kan købe morgenmad, og I kan ordne ”morgen-toilette”. Efter morgenmaden kan der handles ved Fleggaard hvis gruppen ønsker det. Bussen kører igen kl.09.00 fortsætter til skolen med forventet ankomst ved middagstid.

God Rejse…!

Indkvartering

Vi finder en indkvartering der passer til Jeres ønsker, behov og økonomi.

null

Pris pr. deltager

KONTAKT FOR NÆRMERE INFO
null

Ophold

KONTAKT FOR NÆRMERE INFO
null

Periode

KONTAKT FOR NÆRMERE INFO

Åbningstider

Mandag- torsdag: 9-16:30
Fredag: 9-15

Find os i Vejle

Jelling Rejser

Udtalelser

(+45) 75 87 23 44
info@jellingrejser.dk