Barcelona

Barcelona

Rejsen

Ingen andre steder i verden har så meget at byde på indenfor art nouveau arkitektur som Barcelona. Den catalanske arkitekt Antoni Gaudí er den fremmeste repræsentant for art nouveau og hans bygningsværker kan man se overalt i Barcelona. Alt fra mure til havelåger, postkasser og dørhåndtag er dekoreret ned til mindste detalje og er skabt ud fra en ualmindelig selvsikker tro på, at catalanerne har en mere udviklet sans for skønhed end andre folk.

Priser

Priserne kan variere alt efter gruppens behov. Fortæl os disse og vi venter tilbage med et konkret tilbud.

Programforslag

Dag 1
Gruppen vælger selv hvilken lufthavn der flyves til Barcelona fra – der flyves først på morgenen for at ankomme til Barcelona og hotellet i ordentlig tid.

I vil blive samlet op i ankomstlufthavnen og blive kørt til hotellet, hvor der vil blive serveret eftermiddagskaffe.

Kl. 16.00 vil der være foredrag i konferencelokalet på hotellet. Der vil her blive fortalt om Barcelonas historie, arkitekten og kunstneren Antoni Gaidu og de bygningsværker vi skal se, samt den Olympiske by, stadion og marinaen ved Mix Consult. Foredraget slutter kl. 17.30, og aftensmaden vil herefter blive serveret.

Resten af aftenen tilbringes på hotellet.

Dag 2
I spiser en morgenmadsbuffet på hotellet, hvorefter der er busafgang fra hotellet kl. 09.00. Gruppen starter med at besøge det Olympiske stadion, hvor stadionsinspektøren og hans assistent modtager gruppen og tager jer med på en rundvisning. Her fortælles der om hele planlægningen af anlægget, matematikken og fysikken bag byggerierne, tidsrammerne for byggeriet og de helt specielle konstruktioner. Efter rundvisningen tager I gondolen fra toppen af bjerget ved Stadopm til havneanlægget, hvor bussen samler gruppen op.

Ved havnen møder i Stadsingeniøren (eller nogle af hans folk) som vil give jer en guidet rundtur på den kæmpe marina, hvorfra de oplympiske sejlsportskonkurrencer fandt sted. Her er der tale om broer, moleanlæg og smuk moderne arkitektur i skøn forening af fryd for øjet og genial havneinfrastruktur.

Fra havnen kører I til Ramblaen (hovedstrøget i Barcelona), hvor der er bestilt frokost til gruppen. Efter frokosten kører bussen jer til Gaudis fantastiske katedralbyggeri “La Sagrada Familia” som i dag, mere end 100 år efter byggeriet blev påbegyndt, stadig ikke er fuldent. Det er ved katedralen muligt at få en rundvisning, eller I kan selv udforske det smukke byggeri.

I kører efter besøget ved La Sagrada Familia tilbage til hotellet, hvor eftermiddagen er til fri disposition indtil aftensmaden bliver serveret kl. 19.00.

Dag 3
Der serveres igen en morgenmadsbuffet på hotellet. Kl. 09.00 går turen til Barcelonas centrum, hvor turen fortsætter i Gaudis fodspor. I skal besøge de to mest kendte huse, som Gaudi har bygget i byen. Begge husene blev bygget som sommerhuse til nogle af byens mange velhavere i slutningen af 1800 tallet og begyndelsen af det forrige århundrede.

Husene som i dag fremstår som beviser på, at det der ikke kan lade sig gøre, alligevel med matematikkens og fysikkens gunst blev gjort muligt. Der er her tale om skæve, ulige, runde, rektangulære, kvadratiske rum med søjler, velvinger, protaler og udsmykninger som er en fryd for øjet. Husene kan ikke beskrives, de skal opleves, og man skal høre historien om, hvordan bygningerne er blevet til!

Gruppen får en times rundvisning i hver af de to huse som hedder Casa Batlló og Casa Milá. Der er kun 10 minutters gåafstand mellem de to huse.

Der er bestilt frokost i centrum af byen kl. 12.30.

Efter frokosten fortsættes til parken Park Güell, som vel kan betragtes sammen med katedralen “La Sagrada Familia”. I tilbringer en times tid med en guide som giver jer en rundvisning i parken. Herefter har I selv en times tid, hvor I kan nyde tingene. Det er her også muligt at besøge Gaudis museum samt evt. se på kunstværker af bl.a. Picasso og Salvador Dali, hvis dette måtte have interesse.

Sidst på eftermiddagen – cirka kl. 17.00 samles I op af bussen og køres tilbage på hotellet.

Dag 4
Der serveres morgenmadsbuffet og kl. 10.00 er der arrangeret en byrundtur i Barcelona med en åben dobbeltdækkerbus. Her vil I blive guidet gennem byen, hvor I blandt andet kommet forbi det fantastiske stadion- og sportsanlæg omkring Camp Nou, som er et af Europas største stadions med plads til mere end 100.00 tilskuere. Her har danske fodboldikoner som f.eks. Michael Laudrup og Allan Simonson muntret sig tilbage i firserne og starten af halvfemserne.

I slippes løs på Ramblaen i en times tid, hvor I har mulighed for at gøre et par indkøb.

Fodgængerboulevarden med de mange aviskiosker, blomsterbutikker og fuglehandlere er en fest for øjnene. En tur op og ned af Ramblaen, der er den mest emblematiske gade i Barcelona, går nemlig ud på at se og blive set. Når du besøger Ramblaen på din ferie i Barcelona, kan du lade dig underholde af gadeskuespillere, hvis repertoire strækker sig fra imitationer af fodboldkunstneren “Ronaldinho” til en “levende statue” af Marilyn Monroe, der laver trutmund og kokette skørteløft, når du fodrer hende med en mønt.

Ramblaen i Barcelona, der oprindeligt var et flodleje, er i dag en brusende menneskeflod med fornøjelsessyge turister, travle Hugo Boss klædte forretningsfolk, ludere, lommetyve, excentriske ekshibitionister og helt almindelige husmødre på vej til Boqueria markedet. Ramblaen er et must for de fleste på en ferie i Barcelona og vil være en flot afslutning på jeres ellers koncentrerede program.

I vil være tilbage på hotellet først på eftermiddagen, og I skal være ude af værelserne senest kl. 16.00. Herefter serveres der en lettere aftensmadsbuffet, hvorefter hjemturen tager sin begyndelse.

Hotellet forlades først på aftenen, og der flyves fra Barcelonas lufthavn med ankomst til samme lufthavn som ved afrejse.

God rejse!

Indkvartering

I indkvarteres i dobbeltværelser inkl. morgenmad på 3*** eller 4**** hotel i hjertet af Barcelona.

Jelling Rejser er gerne behjælpelige med at arrangere aftensmad for gruppen, enten i hotellets restaurant eller ude i byen efter gruppens ønske.

Har I brug for konferencerum forligger denne mulighed også.

OBS: Der vil forekomme tillæg ved leje af enkeltværelser.

null

Pris pr. deltager

FRA KR: 1.715,-
null

Ophold

KONTAKT FOR NÆRMERE INFO
null

Periode

KONTAKT FOR NÆRMERE INFO

Åbningstider

Mandag- torsdag: 9-16:30
Fredag: 9-15

Find os i Vejle

Jelling Rejser

Udtalelser

(+45) 75 87 23 44
info@jellingrejser.dk