Mexico

Mexico

En unik og autentisk dykkeroplevelse med ledsagelse af både lokale og dansk guide.

Rejsedatoer: (næste mulige)
November/december 2023 (fly fra Billund lufthavn)
Udrejse lørdag d. 25 november
Hjemrejse søndag d. 5 december
(+1 = hjemkomst mandag d.6 december)

Et dykkereventyr for alle

 • Oplev verdens andet største koralrev på jagt efter søkøer, skildpadder og rokker.
 • Udforsk undersøiske drypstenshuler med artefakter og mystiske historier
 • Dyk ned i kulturen imellem mexicanere, mayaer og pirater
 • Rejs med ligesindede og dan bånd gennem store oplevelser

Jelling Rejser kan nu præsentere en helt særlig type dykkerrejser, hvor vand, kulturfordybelse og personlig udvikling er i centrum.

Vi åbner op for Caribien og det sydlige Mexicos vidunderlige historie, natur og køkken med dansk rejseguide.

Ingen dykkererfaring påkrævet!
Selvom turen er en dykkerrejse, så er dykkererfaring ikke påkrævet. Om du er helt ny dykker eller har mange års erfaring, så vil denne rejse give dig oplevelser for livet. Med 3 guider til rådighed er det nemlig ikke noget problem at kombinere erfarne dykkere med nybegyndere. Erfarne dykkere vil udforske mere krævende steder sammen med dive masteren, mens instruktøren tager hånd om begynderne på lette steder.

Mulighed for at blive certificeret hjemmefra eller på destinationen
Ved certificering i Mexico pålægges kun en merpris på 180 US dollars per person for materialer og certificerings fee til SSI for Open Water certifikat. Normalpris i Danmark er cirka 3.500 dkr for tilsvarende certifikat.

Deltagelse er mulig også uden ønske om at dykke. Dine guider har masser af alternative aktiviteter i ærmet.

Program

Program (detaljeret program i bilag):

Dag 1: Ankomst til Cancun Lufthavn, hvor du vil blive hentet af Mathias og transporteret til din base i den magiske landsby, Bacalar.
Dag 2: Morgenyoga (mulighed for enten yoga eller meditation hver morgen herefter). Dagen går med at vænne sig til de nye omgivelser, udforske Bacalar, lære guiderne og andre deltagere at kende, samt få udleveret dykkerudstyr.
Dag 3: Efter morgenmaden drager I mod den caribiske kystby Mahahual, hvor I skal dykke 2 gange på verdens 2. største koralrev – Det Meso-Amerikanske rev.
Dag 4: Dykning fortsætter med 2 dyk efter flotte fisk, koralformationer, skildpadder og rokker på Mahahuals smukke koralrev. Tid til også at nyde stemningen, stranden og de mange små boder langs promenaden.
Dag 5: Udflugt til den lille fiskerby Xcalak, der ligger for enden af Mexico. I nationalparken her skal I dykke 2 gange efter søkøer, revhajer og tarpons. Aftenen nydes i Mahahual.
Dag 6: I tager en afslapper dag i ægte Robinson Cruse stil på en øde strand gemt mellem junglen og den tyrkisblå bugt. Snorkel med harpunfiskeri og frokost med selvfangede fisk. Sen eftermiddag kører I retur til Bacalar.
Dag 7: Dykningen foregår fra nu af i cenoter, der er naturlige små søer i junglen. I starter en af de smukke lokale cenoter – Cenote Azul, som er en større cenote på 200m i diameter og mere end 100 meter dyb. Her venter en helt speciel dykkeroplevelse, da I er de eneste med adgang til denne gemte skat.
Dag 8: En dag hvor I nyder livet i Bacalar, flyder med strømmen gennem mangroven, paddleboarder, besøger Mennoniternes landsby eller shopper lidt. Solnedgangssejlads på den 7 farvede lagune med efterfølgende fælles festmiddag.
Dag 9: Vi kører tidligt mod Tulum. Checker ind på vores sidste destination. Herefter kører vi til to af Tulum bedste cenoter, hvor vi skal dykke i undersøiske drypstenshuler med krystal klart vand og overvældende stenformationer.
Dag 10: Hel dag i Tulum, hvor vi kan svømme med lokale krokodiller, cykle rundt, nyde stranden og hænge ud omkring poolen (ekstra dyk kan tilkøbes denne dag). Aften fælles madlavning med cocktails og musik.
Dag 11: Pakning og Mathias transporterer jer til Cancun lufthavn. Kom godt hjem og tak for denne gang.
Har du spørgsmål til ovenstående, er du altid velkommen til at ringe til os.

Særligt for denne rejse

Vandet i fokus
Uanset om du er erfaren dykker eller aldrig har prøvet kræfter med at trække vejret under vand i vægtløs tilstand, så vil din danske dykkerguide tage dig med til en verden fyldt med livsændrende oplevelser, mystiske kræfter og medrivende historier. Sammen dykker I ned under overfladen i havet, i junglen og ikke mindst i livsstilen og mentaliteten i den caribiske del af Mexico.

Rejsen er centreret omkring dykning og hav aktiviteter uden for turistdestinationerne, hvorfor dine mexicanske guider også vil navigere dig udenom diverse turistfælder samtidig med, at I opholder jer i sikre og trygge rammer.

Området omkring Bacalar, hvor I vil befinde jer mest, består af afslappede lokalsamfund, hyggelige restauranter og små butikker. Beboerne er et mix mellem de oprindelige Mayaer, lokale Mexicanere, pirater og tilflyttere fra blandt andet Mexico city, USA eller Europa. Stadig kun de mest dedikerede backpackere slår vejen forbi.

Historien er voldelig og blodig i dette område, men i dag er idyllen så smittede, at du hurtigt glemmer alt om livet derhjemme.

Byen er kendt for sin smukke syvfarvede lagune, der strækker sig 21 km fra syd mod nord og har givet byen kælenavnet, Mexicos Maldiverne.

Dansk guide, små hold

Din danske guide, Mathias, har i de seneste 7 år rejst, dykket og skabt unikke oplevelser for rejsende i Mexico. Mathias er 35 år og har en kandidat i koralrevsbiologi, samt en PADI divemaster og TDI grottedykker uddannelse.

For Mathias er det vigtigt, at rejsen bliver et autentisk møde med denne del af Mexico og at de rejsende får indblik i det lokalsamfund, som de bevæger sig i. Der vil derfor maximalt være 6 deltagere pr. rejse, så det intime og inkluderende miljø bibeholdes. Hele turen foregår i øjenhøjde med hinanden og hver deltager har mulighed for at bidrage og have medbestemmelse i dele af programmet undervejs.
Formålet med rejsen er individuel, men Mathias og de 2 mexicanske guider, Dani og Pato, er med hele vejen og står altid klar til at bruge og kombinere deres viden og erfaring til at give hver af deres gæster den bedst mulige oplevelse.

Værd at vide

Rejse og afbestillingsforsikring er ikke inkluderet
ESTA påkræves ved transit i USA og Canada
Rekreativ SCUBA dykning er en sikker og sjov måde at udforske livet i havet på.

Uføres ethvert dyk i overensstemmelse med deltagerens træning er uheld højst usandsynligt.
Enhver certificeret dykker er selv ansvarlig for at holde sig indenfor sin træning og grænseværdier, og er desuden ansvarlig for, at påpege uhensigtsmæssig adfærd til guiden.

Dykning og andre aktiviteter nær vandet kan påvirkes af vind og vejr. Ændringer i programmet kan derfor forekomme med kort varsel.
Er I nødsaget til at aflyse dyk på rejsen, som ikke kan udføres senere, aftales og arrangeres passende mulige aktiviteter af guiderne.

Det er den rejsendes eget ansvar at være forberedt og klar til dykning på det aftalte tid og sted.

Det er til enhver tid dykkerinstruktøren/divemasteren, der vurderer vejrforholdene og deltagerens parathed til at gennemføre planlagte dyk.

Deltageren kan til enhver tid frasige sig planlagte dyk eller andre aktiviteter, men der ydes ikke kompensation herfor.

Der refunderes ikke i tilfælde af aflyste dyk og Jelling Rejser kan ikke holdes ansvarlig for skiftende vejrforhold, alternative aktiviteter eller instruktørens/divemasterens vurdering heraf.

Det er den rejsendes eget ansvar at tegne en rejseforsikring, som dækker dykning (inklusiv redning og dekompressionskammer) er påkrævet og dokumentation herfor skal sendes til Jelling Rejser før afrejse.

Det er desuden påkrævet, at man udfylder blanket vedrørende dykkeransvar før afrejse.

Mulige rejsedatoer

Rejsedatoer:

November/december 2023 (fly fra Billund lufthavn)
Udrejse lørdag d. 25 november
Hjemrejse søndag d. 5 december
(+1 = hjemkomst mandag d.6 december)

Januar 2024 (fly fra Københavns lufthavn)
Udrejse fredag d. 12 januar
Hjemrejse mandag d. 22 januar
(+1 = hjemkomst tirsdag d.23 januar)

Februar 2024 (fly fra Københavns lufthavn)
Udrejse fredag d. 02 februar
Hjemrejse mandag d. 12 februar
(+1 = hjemkomst tirsdag d.13 februar)

Prisen inkluderer

 • 5 overnatninger i Bacalar i delt dobbeltværelse med A/C i egen queen size seng
 • 3 overnatninger i Mahahual i delt dobbeltværelse med A/C i egen queen size seng
 • 2 overnatninger i Tulum i privat luksuslejlighed med dobbeltværelse i delt King Size seng, fuldt køkken, opholdstue, jacuzzi og fælles pool.
 • 1 dansk og 2 mexicanske guider (flydende engelsk)
 • Privat lufthavnstransfer fra Cancun til Bacalar og fra Tulum til Cancun
 • Alt øvrig transport (I har 2 biler til rådighed)
 • 10 håndplukkede dyk med privat dykkerbåd-/bil og guide
 • Alt dykkerudstyr inkluderet undtagen dykkercomputer
 • Alle øvrige nævnte aktiviteter
 • Aftensmad 3 aftener
 • Let frokost og drikkevarer på dage med dykning
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden samt udvidet rejseansvars-forsikring iht. lov om pakkerejser

Pris v. indkvartering i dobbeltværelse ……….. 21.985,-

Pris v. indkvartering i Enkeltværelse …………. 23.985,-

Pris for ikke-dykkende ledsager …..…………..16.985,-

Tillæg: Flybillet BLL, CPH el. HAM – CANCUN tur/retur mellem 5.000 og 7.000,- med forbehold for periode, da disse ikke kan bookes før endelig tilmelding.

Prisen inkluderer ikke:

 • Ikke nævnte måltider, drikkevarer, udflugter og entréer
 • Rejse-/afbestillingsforsikringer (påkrævet, skal dække dykning)
 • Drikkepenge

Indkvartering

Du skal bo 3 forskellige steder på din rejse.

Første indkvartering er i Casa Trebol i Bacalar, som er et lille- boutique hotel med pæne værelser, varmt vand, en suite badeværelse, A/C og godt WIFI. Der er desuden fælles køleskab og fælles balkon med hængekøjer og rig mulighed for at nyde de lune aftener.

Anden indkvartering er på PachaMama i Mahahual, der er et smukt dekoreret Øko-hotel lige ud til det smukke Caribiske hav. Værelserne er alle udstyret med A/C, WIFI, en suite badeværelse, varmt vand, privat balkon og tagterrasse.

Tredje indkvartering er i en luksuslejlighed i det nye Veletta område i Tulum. Lejligheden er fuldt udstyret med to store værelser, stue, køkken, 2 badeværelser, 3 toiletter og egen jacuzzi.
OBS: Ønskes eget værelse benytter vi en nærliggende lejlighed med lignende faciliteter.

null

Pris pr. deltager

Beregnes individuelt
null

Periode

KONTAKT FOR NÆRMERE INFO

Åbningstider

Mandag- torsdag: 9-16:30
Fredag: 9-15

Find os i Vejle

Jelling Rejser

Udtalelser

(+45) 75 87 23 44
info@jellingrejser.dk