Loading...
Kroatien2017-12-03T20:20:48+00:00

Firmature til Kroatien

En sejltur langs den storslåede sydlige dalmatiske kystlinje med besøg på de pragtfulde små øer. 

Split – Marska – Mljet – Dubrovnik – Sipan/Trstenik – Korčula – Hvar – Split

Slap af og lad kaptajnen og hans besætning tage sig af dig!

Nyd den stille og rolige atmosfære på den kystnære sejltur gennem storslåede naturscenerier i Adriaterhavet. 

I løbet af dagen kan du solbade, svømme, snorkle og du kan udforske Adriaterhavets underverden. Om eftermiddagen og aftenen kan du begive dig på oplevelse og nyde gamle kirker, bymure og andre historiske monumenter samt en meget forskelligartet kultur fra ø til ø. 

Dagen kan så afsluttes med en kulinarisk oplevelse på en lokal restaurant – oven i købet til en fornuftig pris!

Der er ingen overdreven luksus ombord, men der er pænt og ordentlig. 

Hvordan kommer man til Split? 

Mange veje fører til Split – Nogle gæster ønsker at rejse et par dage i forvejen eller at forlænge opholdet lidt og først rejse hjem et par dage efter sejladsen er afsluttet. 

Jelling Rejser er gerne behjælpelige med reservation af et hotelværelse eller en lejlighed i Split – forhør herom. Nogle gæster gør denne sejltur til en del af deres “kør-selv-ferie”. 

Jelling Rejser er naturligvis behjælpelig med flybilletter  det kan lade sig gøre at flyve direkte ud af København eller Hamborg og man kan flyve med mellemlandinger ud af Ålborg, Billund eller Århus Lufthavn. Prisen vil afhænge af bestillingstidspunktet (jo før jo billigere), evt. ønske om rejserute – ring til os og vi undersøger sagen for dig/jer. 

I hver kahyt findes privat bad og toilet. Pladsen i kahytterne er sparsom – cirka på niveau med det vi kender fra færgerne til Oslo – en base, hvor man sover, snupper sig et bad, klæder om m.v.

Ombord findes en kombineret spiserestaurant og bar, som er bemandet fra kl. 07.00 til 01.00. Omgivelserne kan nydes fra soldækket i liggestole eller i skyggen under den overdækkede del af skibet. 

Fra skibet er der tilmed dagligt adgang til det skønneste hav og den dejligste svømmetur man kan forestille sig!

Der serveres to måltider dagligt i form af morgenmad og frokost. 

Glæd dig til en fantastisk afslappende og oplevelsesrig ferie, som samtidig er en skøn sol – og badeferie. 

Dag 1:
Afgang fra havnen i Split lørdag kl. 13:00.

Efter frokost sejles langs kysten ned til Makarska Riviera. Vi tilbringer eftermiddagen med svømning på en af ​​de smukke strande på rivieraen.
Herfra kan de eventyrlystne, mod betaling, tilmelde sig vores White Water Rafting tur på Cetina floden.
De aktive mødes med resten af skibets deltagere i Makarska om aftenen. Der overnattes i Makarska, som er et af ​​de mest attraktive feriesteder på den kroatiske kyst. Der bliver mulighed for at slentre lidt i gaderne i Makarska, besøge de mange kirker og andre arkitektoniske og kulturelle steder i den hyggelige by og endelig mulighed for at finde en dejlig restaurant.

Dag 2:
En tidlig morgenafgang mod Mljet med første stop på Peljesac halvøen for en forfriskende dukkert.
Hele eftermiddagen er fri til at se på saltsøerne i Mljet National Park og til at nyde solen og havet på denne fredelige ø. I nationalparken findes en stor sø som indeholder en ø, hvor du kan besøge et gammelt kloster og en kirke, eller du kan bruge tiden i en lille båd til at sejle stille rundt i nationalparken.
Overnatning i havnen Polaca / Pomena.

Dag 3:
Efter morgenmaden går sejlturen mod Dubrovnik, som er et af højdepunkterne på dette krydstogt.

På sejlturen ligger vi for anker for en svømmetur. Nyd de smukke seværdigheder i naturen langs vejen mod “The Heaven on Earth”, som den berømte forfatter George Bernard Shaw skrev om Dubrovnik.
Vi når Dubrovnik midt på eftermiddagen, så man har god tid til at udforske denne kulturperle på egen hånd. Vi har arrangeret en guidede byrundtur med en engelsktalende guide som er inkl. i prisen.

Du kan gå en tur gennem ”Stradun” – som på en gang er en gade, et torv og en promenade inden for byens mure. For de der har energien anbefaler vi en vandring ad den 1.940 meter lange bymur.

Dag 4:
Morgenen og formiddagen er fri til at udforske Dubrovnik. Opdag skønheden i historien gennem utallige monumenter, gamle gader, kirker etc. Ved middagstid forlader vi denne storslåede by og fortsætter vores cruise mod øen Sipan og videre til den lille by Trstenik på Peljesac Halvøen, hvor vi vil bade om eftermiddagen. Vi overnatter her.

Dag 5:
Efter morgenmaden afgår vi mod Korčula, som er stedet hvor Marco Polo blev født. Frokosten spiser vi på vejen ud  mod Lumbarda (en del af Korčula). Vi anløber Korčula sent om eftermiddagen. Her skal vi overnatte. På denne ø fortælles flere legender, historier og fortællinger om monumenter end noget andet sted i Kroatien. Lyt f.eks. til historien om de stenmure, der blev bygget for mere end to århundreder siden og nyd i øvrigt det lille helt specielle samfund.

Dag 6:
Tidligt om morgenen er der afgang til Pakleni Øerne,
hvor vi skal bade og spise frokost.
Efter dette lille stop fortsættes mod øen Hvar.
Hvar er den længste ø i Adriaterhavet. Her kan du bl.a. finde en fantastisk en renæssancekatedral med dets oprindelige tårn – her findes også et af de ældste teatre i Europa, som blev grundlagt så tidligt som i 1612. ”City of Hvar” tilbyder underholdning i overflod og er fuld af restauranter, barer og caféer i den smukke gamle bydel – der er åbent til langt ud på natten. Her er gode bademuligheder og masser af små taxabåde, som sejler ud til de mange omkringliggende og endnu mindre øer. Vi overnatter på Hvar.

Dag 7:
Vores næste stop bliver øen Brac. Svømmeturen er planlagt på en af ​​de mest berømte strande i Dalmatinien – Zlatni Rat nær Bol (den gyldne kappe), som pga. af vindens skiftende retninger og bølgernes krusninger er i konstant forandring. Bol er en typisk gammel fiskerby, som tiden har forvandlet til et populært turistmål.
Vi starter vores rejse tilbage til Split med at nyde frokosten ombord.
På vores vej til Split bliver der igen mulighed for at få en dejlig svømmetur i det azurblå hav i en af de skønne laguner langs Brac.
Vi anløber Split sent om eftermiddagen og nyder udsigten over Split Riviera under indsejlingen.
Split er en monumental by under UNESCO-beskyttelse. Byen tilhører derfor ikke kun kroaterne, men også dig, da byen er en del af verdens kulturarv.

I Split er det muligt at deltage på en guidet tur sammen med en engelsktalende guide, hvis du ønske det?
I Split findes en overflod af romersk arkitektur – af særlig interesse er Diocletian Paladset.
Endvidere har byen et pulserende aften- og natteliv, hvis sejlturen skal slutte med en fest?

Dag 8:
Der spises tidlig morgenmad, hvorefter det er tid til at sige farvel til besætningen og til de ca.  40 andre gode mennesker, som du har mødt på denne sejlads. Skibet forlades senest kl. 10.

Prisen inkluderer

 • 8 dages ophold og sejlads på M/S EOS
 • Ophold i dobbeltkahyt – 13 over dæk og 8 under dæk
  Alle med privat bad og toilet
 • Der serveres morgenmad og frokost ombord samt en aften med “Captain´s dinner”
 • Byrundtur i Dubrovnik
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden
Pris pr. person i dobbeltkahyt under dæk  Kr. 5.995,- 
Pris pr. person i dobbeltkahyt på dæk  Kr. 6.495,- 


Prisen inkluderer ikke

 • Transport fra Danmark til/fra havnen i Split
 • Ikke nævnte aktiviteter, entréer og guideservice
 • Drikkevarer under sejlturen og til frokost
 • Turistskat, havneafgift samt ombordstigningsafgift på cirka 36 euro pr. person.

Ved booking betales kr. 1.000 kr. pr. person + evt. fly. Restbeløbet betales senere. Der kan tegnes rejse- og afbestillingsforsikring gennem Jelling Rejser / Gouda Rejseforsikring.

OBS: Kahytterne fordeles efter “først til mølle” princippet.